عوارض دندانپزشکی در دوران بارداری

ساخت وبلاگ

انجام کارهای دندانپزشکی در دوران بارداری به هیچ عنوان رهنمود نمی شود. کارهای مرتبط با دندانپزشکی به دلیل استفاده از رادیوگرافی و داروهای بی حسی، برای جنین مضر بوده و در صورت بیچارگی به درمان بایستی با متخصصین زنان رایزنی نمود. ما در نوشتار ی ذیل به بررسی عوارض دندانپزشکی در بارداری می پردازیم.

 

مشکلات هورمونی انگیزه اصلی ویرانی دندان در طی حاملگی است


خانم ها در طی حاملگی خویش بیشتر از زمان های دیگر دچار دشواری ها دهان و دندان می شوند و این فرمایش اغلب به انگیزه تغییرات هورمونی در بدن آن هاست.

 

عوارض دندانپزشکی در دوران بارداری

 

خانم های حامله بایستی بدانند که بارداری باعث پوسیدگی و ناتوانی دندان ها نمی شود. بلکه تغذیه نامناسب پیش و بعد بارداری و  اهمیت ندادن به بهداشت به دلیل خستگی و بی حوصگی در سررسید بارداری مایه بروز همه ی مشکلات دهان و دندان است. خانم های آبستن می توانند با ویزیت مرتب و رعایت مراقبت های ویژه از دشواری ها دهان و دندان خویش ممانعت نمایند.

 

مضرات دندانپزشکی در دوران بارداری


  •  بهره‌گیری ازداروهای بی حسی 

از بین داروهای بی حس کننده دندانپزشکی که در گروه Bیعنی مجاز پیمان دارند می توان به لیدوکائین اشاره نمود. از انواعی که در گروه C پیمان می گیرند یعنی قابل مصرف در صورت ضرورت، می توان به مپی واکایین، بوپیواکایین و پریلوکایین اشاره نمود.

بنابراین به مادران باردار، تزریق لیدوکائین که ناچیز خطرتر است رهنمود می گردد. در رابطه با عوارض دندانپزشکی در بارداری باید گفت از بین داروهای بی حسی، استفاده از آرتیکایین بازداشته است. تزریق این داروها به زنان باردار، می تواند منجر به زایمان زودرس و اسپاسم عضلات صاف گردد. فلذا رهنمود می شود که در این بیماران  حتما از لیدوکائین بهره‌گیری گردد.

  • رادیوگرافی دندان در دوران بارداری

خانم های آبستن در سه ماهه ی نخست بارداری خود نباید تحت تابش اشعه ی ایکس باشند. از ماه چهارم بارداری به پس اخذ ۱ یا ۲ فیلم با رعایت نکات ایمنی مانعی ندارد. همچنین در سه ماهه ی سوم بارداری به علت دشوار شدن شرایط برای جنین و والده بهتر است که از سپریدن کارهای مرتبط با دندانپزشکی بازدارندگی به عمل آید.

پرتوگیری بانو های باردار مایه تولد نوزادان نارس می گردد و این یگانه از عوارض دندانپزشکی در بارداری است. این تاثیر هنگامی بیشتر می شود که هیپوتالاموس، هیپوفیز و تیرویید در معرض اشعه ی ایکس دندانپزشکی پیمان گیرد.

خانم های آبستن بایستی لغایت هنگام زایش نوزاد از این اشعه دوری نمایند. البته این احتمال وجود دارد که در تشخیص و همچنین درمان دندانپزشکی اورژانس به رادیوگرافی نیاز باشد.

هرچند اشعه ایکس در دندانپزشکی و پزشکی باعث سرطان و آسیب های ژنتیکی می شود، ولی امروزه این آفت ها با پروا به مراقبت های پرتوئی در هنگام رادیوگرافی خیلی نادر و مختصر  شده است. تقزیبا اکثر پزشکان اتمام رادیوگرافی در دوران حالگی را  به دلیل خطرات احتمالی پیشنهاد نمی کنند.

 

در دوران بارداری از کدام خدمات دندانپزشکی می توان کاربرد نمود؟


خانم های آبستن باید بدانند که اتمام ندادن به هنگام خدمات دندانپزشکی می تواند باعث بروز عفونت های لثه ای و دندانی شده که زیان آن چند برابر اغلب از زمانی است که خدمات دندانپزشکی سپریدن شود. در بعضی حالات، انجام ندادن خدمات دندانپزشکی می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد.

در موعد بارداری، انجام کارهای دندانپزشکی که پیشگیری کننده هستند بایستگی دارد الی از عفونت های دهان و دندان ممانعت به عمل آورد. چرا که این عفونت ها می تواند باعث زایش کودک نارس گردد. در زمان بارداری روکش کردن دندان و یا پر کردن آن رهنمود می شود چرا که شکیبیدن عفونت دهان و دندان ناچیز می شود.

از آن جایی که در سه ماهه ی نخست بارداری، شکیبیدن سقط جنین بالاست بنابر این توصیه می شود سپریدن خدمات دندان پزشکی خود را به سه ماهه دوم بیاندازید. بهترین زمان برای انجام کارهای دندانپزشکی، سه ماهه ی دوم بارداری است. بانو  های باردار در چهره داشتن شغل اورژانسی دندانپزشکی بایستی به پهلوی چپ چرخیده و به روی یونیت دندانپزشکی قرار گیرند.

مشاور دوران بارداری...
ما را در سایت مشاور دوران بارداری دنبال می کنید

برچسب : دندانپزشکی در زمان اقدام به بارداری,ایا پرکردن دندان در بارداری ضرر دارد,عوارض پرکردن دندان دربارداری, نویسنده : ترلان بیاتی moshaver-bardari بازدید : 269 تاريخ : يکشنبه 9 تير 1398 ساعت: 23:16